...

Specialitati

❤ Specialitatile Noastre

ECHIPA MEDICALA

Iorgoveanu Dinu – Medic primar cardiologie
Iorgoveanu Doina – Medic Primar Cardiologie
Anton Mihaela – Medic specialist cardiologie
Stanica Gabriel – Medic Specialist Cardiologie
Gurzun Magdalena – Medic primar Cardiologie
Botu Elvis Gabriel – Medic primar Cardiologie
CLAUDIA ALEXANDRA VASILE – CARDIOLOGIE

Pachet Cardiologie

Consultatie, Ecocardiografie si EKG

Ce gasiti la MEDICII
La specialitatea Cardiologie

Stilul de viata sanatos si supravegherea medicala activa au efect sigur in intarzierea aparitiei si dezvoltarii bolilor cardiovasculare. Controlul cardiologic efectuat la timp si tratamentele corecte pot intarzia aparitia manifestarilor severe (infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, etc). Vizitele periodice la cardiolog (chiar si in absenta semnelor de boala) si medicamentele luate corect va permit o evaluare cat mai exacta a starii inimii dvs, a eficacitatii tratamentului, a eventualelor efecte secundare.
 
INVESTIGATII CARDIOLOGICE EFECTUATE IN CENTRUL NOSTRU:

1. Consultul cardiologic

In cadrul acestuia sunt evaluate simptomele, antecedentele de boala si riscul cardiovascular al pacientului, orientand spre un diagnostic. Tot in cadrul consultului se vor stabili investigatiile suplimentare necesare sau nu ,in functie de patologia fiecaruia.Un consult cardiologic complet include intotdeauna o electrocardiograma si o ecocardiografie .Acestea sunt absolut necesare pentru un diagnostic corect.

2. Ecografie doppler vase periferice

Ecografia Doppler carotidiana (ex. bidimensionala, Doppler pulsat si color) se efectueaza in orice moment al zilei, nu necesita pregatire speciala si nu prezinta nici un risc pentru pacient. Examinarea vizualizeaza peretii vaselor, prezenta placilor de aterom, a trombilor, a eventualului fald de disectie, etc si ofera informatii privind viteza de curgere a sangelui, permitand evaluarea severitatii leziunilor aterosclerotice,riscului de accident vascular cerebral. De asemenea se urmaresc pacientii care au avut interventii chirurgicale de orice fel la nivelul carotidelor.

3. Test ECG de efort

Este o investigatie neinvaziva care presupune inregistrarea electrocardiogramei si masurarea tensiunii arteriale in timp ce pacientul face un efort fizic dozat, putandu-se preciza daca durerea resimtita din piept, mana stanga sau spate are drept cauza afectarea vaselor care iriga inima. Pe toracele ras in prealabil (valabil pentru barbati) se monteaza electrozii cu ajutorul carora se va inregistra EKG-ul in timp ce pacientul pedaleaza pe o bicicleta. Acesta va fi imbracat lejer si va purta incaltaminte comoda. Testul este recomandat pentru stabilirea riscului, severitatii si diagnosticul pacientilor cu cardiopatie ischemica. Este util in urmarirea pacientilor care au beneficiat de diferite metode de tratament medicamentos sau chirurgical (dilatare, stent sau bypass). Testul EKG de efort are insa si contraindicatii care pot fi relative sau absolute.De aceea procedura se efectueaza doar la recomandarea unui medic, NU la solicitarea pacientului. Inaintea efectuarii se va face o evaluare obligatorie de medicul cardiolog prin consult, EKG si ecografie de cord.

4. Monitorizare ambulatorie tensiune arteriala

Monitorizarea tensiunii arteriale presupune masurarea ei la anumite intervale de timp si inregistrarea valorilor pe un anumit interval (24 ore sau mai mult), totul in conditiile vietii de zi cu zi a pacientului si nu in conditii de spital sau cabinet. Pacientului nu- i trebuie o pregatire speciala si nu trebuie sa- si intrerupa medicatia. Este preferabil sa fie surprins intr-o zi obisnuita ,chiar stresanta in care sa faca si excese.Dispozitivul este asemanator unui telefon mobil si este usor de purtat. Montarea ( demontarea ) dispozitivului se face la cabinet, iar cardiologul interpreteaza inregistrarile. Monitorizarea se recomanda pentru diagnosticarea si evaluarea severitatii hipertensiunii, pentru evidentierea oscilatiilor tensionale care stau la baza unor simptome (durere de cap, ameteli, tulburari de vedere), pentru evaluarea eficientei tratamentului, pentru diagnosticarea hipotensiunii ortostatice.

5. Holter EKG pe 24 – 48 h

Metoda presupune inregistrarea activitatii electrice a inimii timp de 24 ore sau mai mult in conditiile vietii reale a pacientului. Pe toracele ras (valabil pentru barbati), pacientului i se vor monta electrozii care sunt conectati la un aparat asemanator telefonului mobil , care se prinde in talie.Dupa montare e de preferat ca pacientul sa poarte o imbracaminte mai stramta (tricou sau maieu) pentru pastrarea in bune conditii a prinderii electrozilor.Montarea (demontarea) se face la cabinet.Pacientul isi va desfasura activitatea normala si-si va lua medicatia. Aceasta analiza este indicata in diagnosticarea aritmiilor,a cardiopatiei silentioase,a durerii toracice, pentru verificarea eficientei tratamentului antiaritmic, determinarea functiei pacemakerului. Este util persoanelor care au avut ameteli ,lesinuri sau palpitatii.

6. Ecocardiografie de efort

7. Ecografie cardiaca

Ecografia de cord sau ecocardiografia reprezinta standardul de aur in cardiologie.Este metoda imagistica cea mai solicitata. Pacientul se aseaza pe o canapea de consultatii. Jumatatea stanga a pieptului se acopera cu un gel. Cu ajutorul transductorului (dispozitivul emitator de ultrasunete) se receptioneaza undele reflectate de tesuturile cardiace care sunt redate ulterior ca imagini pe monitor. Intrucat se folosesc ultrasunetele, investigatia nu prezinta nici un risc, este nedureroasa si se poate repeta de cate ori este nevoie. Dureaza 30 minute si poate fi efectuata atat copiilor cat si gravidelor. Cu ajutorul ecocardiografiei putem obtine informatii privind marimea inimii, miscarea muschiului cardiac, aspectul valvelor , dimensiunile aortei, eventua-lele tumori, cheaguri sau colectii lichidiene, etc. Utilizarea ecografului VIVID S5, al producatorului american, lider mondial in domeniu, impreuna cu toate aplicatiile de care acesta dispune (Doppler Pulsat si continuu, Doppler color, Doppler Tisular,etc), reprezinta garantia unei examinari complexe, de calitate.

8. Consult Angiografie

9. Electrocardiograma
Electrocardiograma de repaus consta in montarea unor electrozi, la nivelul membrelor si toracelui, care vor inregistra activitate electrica a inimii. Dureaza aproximativ 5minute, nu necesita pregatire speciala sau intreruperea medicatiei, se poate efectua in orice moment al zilei, se poate repeta de cate ori este nevoie si nu prezinta nici un risc sau contraindicatie. Cu ajutorul acesteia se pot depista aritmiile (batai neregulate), bradicardiile (ritm lent), tahicardiile(ritm alert), hipertrofiile(dilatari ale cavitatilor inimii),infarctul de miocard, ischemiile(zone in care inima nu primeste suficient sange),cardiomiopatia hipertrofica, etc.

10. Ecografia Doppler arteriala si venoasa
Se pot examina atat arterele cat si venele sistemului periferic de la nivelul membrelor superioare si inferioare, aratand starea peretilor vasculari, a stenozelor, placilor de aterom,a trombilor, a vitezelor de curgere, etc. Informatiile obtinute ajuta la diagnosticarea arteritei, a sindromului de ischemie periferica acuta sau cronica, a bolii varicoase, tromboflebitei superficiale si profunde, trombozei venoase, a urmaririi pacientilor operati atat la nivel arterial cat si venos. De asemenea se poate evalua sistemul venos inainte de operatia de bypass aortocoronarian.

❤ Programare

Programare Rapida