Sfaturi utile, stiri, noutati medicale

Raceli de toamna

Posted at August 30, 2013 | By : | Categories : Sfaturi utile, stiri, noutati medicale | Comments Off on Raceli de toamna

Raceala toamnaToamna este un anotimp care aduce cu sine pe langa frumusetea naturala oferita de culoarea frunzelor cazute, de viile pline si de mirosul de must, o vreme inconstanta, pacalitoare. Te trezesti dimineata, e frig, dar stii de ziua anterioara ca se va face foarte cald in decursul zilei, asa ca nu iti iei prea multe haine pe tine. Spre pranz, soarele incepe sa isi faca efectul si treptat, treptat, incepi sa dai jos din haine. Daca cumva doresti sa prelungesti un pic momentul pana iti scoti haine mai groase si inca ai ramas pe garderoba de vara, cu atat mai mult. Nici nu simti cand stai la umbra si te ia usor un pic frigul. Atunci e momentul sa te imbraci, dar nu o faci. Si seara, iar se face frig, de uiti si parca nu-ti vine sa crezi cat de cald a fost la pranz.

Cam aceasta este explicatia de ce cazurile de raceli si viroze respiratorii s-au inmultit in ultima perioada si spitalele s-au umplut. Medicii au descoperit 3 noi tulpini ale virusului gripal si ne sfatuiesc sa ne vaccinam antigripal.

Pentru a preveni virozele respiratorii, sau in cel mai rau caz gripa, trebuie sa avem grija sa ne asiguram o alimentatie corecta. Sa consumam multe produse bogate in vitamina C, sa ne odihnim suficient pentru a nu avea organismul slabit, sa ne imbracam adecvat vremii si chiar daca ni se pare ca e cald afara, sa nu uitam sa luam cu noi un hanorac, doar in caz de. Sa nu uitam de igiena, sa ne spalam cat mai des pe maini si sa folosm o batista atunci cand si daca stranutam.

Fructele care ne asigura un aport bun de vitamine sunt: strugurii, lamaile morcovii sau merele.Daca insa nu mai gasim fructe si legume asa de usor pe piata, putem apela cu usurinta la vitaminele din farmacii, care sunt asemanatoare celor vegetale. Si daca tot ajungem la farmacie, sa nu uitam de zinc si cupru, pentru a ne intari imunitatea.