...

Servicii gastroenterologie Pitesti

Servicii gastroenterologie Pitesti

❤ Specialitatile Noastre

ECHIPA MEDICALA

Florea Hirizan Natalia – Medic primar Gastroenterologie

Dutei Catalin Andrei – Medic specialist Gastroenterologie

Servicii gastroenterologie Pitesti

Pachet Gastroenterologie

Consultatie Gastroenterologie
Ecografie abdomen si pelvis

Ce gasiti la MEDICII
La specialitatea Gastroenterologie

1. Consultatie Gastroenterologie

2. Ecografie abdomen si pelvis

PREGATIRE ENDOSCOPIE DIGESTIVA SUPERIOARA (ORA 14 ) În ziua explorarii, daca endoscopia digestiva superioara se efectueaza dupa ora 14, pacientul poate sa manânce pâna la ora 7, un mic dejun cu volum redus, fara grasimi si carne (pâine , brânza de vaci, lapte, cascaval, produse de patiserie, ou). Se poate ingera însa orice cantitate de lichide limpezi (apa, ceai, zeama limpede de compot) in cursul diminetii, pâna la 4 ore înaintea explorarii. Pacientul trebuie sa cunoasca urmatoarele: • explorarea propriu-zisa dureaza în medie 5 minute; • se efectueaza anestezie a gatului cu Xilina spray, pentru a usura trecerea endoscopului Cu 4 ore înaintea explorarii nu se mai ingereaza nici macar lichide!

PREGATIRE PENTRU COLONOSCOPIE PICOPREP – ORA 8-13 In ziua dinaintea explorarii se serveste micul dejun obisnuit si un pranz usor inaintea orei 13. Dupa aceasta ora nu este permisa decat ingestia de lichide limpezi ( apa, ceai, sucuri naturale strecurate). Cu 2 zile inaintea explorarii se recomanda sa nu se consume vegetale ( legume crude sau preparate – varza, fasole pastai, spanac, zarzavatul din ciorbe, salate de cruditati- rosii, castraveti, salata verde,varza), fructe ( struguri, mere, pere, piersici, caise, pepene, citrice- portocale, grapefruit), seminte si cereale, preparate de fier. In ziua dinaintea explorarii se consuma numai lichide clare – 2-3 l. In ziua dinaintea explorarii la ora 10 se bea un plic de Picoprep dizolvat intr-o cana de apa, iar la ora 14 al doile plic. La ora 18 se iau 4 cp de Dulcolax, toate odata. In final, obiectivul este eliminarea unui scaun apos , limpede. In cazuri rare, daca scaunul nu este apos sau pacientul nu poate consuma toata cantitatea de lichid este bine de contactat medicul inainte ca pacientul sa vina la explorare, pentru ca exista posibilitatea de completare a pregatirii pentru ca scaunul sa devina complet lichid; daca gustul solutiei este greu tolerabil se poate adauga zeama de lamaie, zahar, suc grapefruit sau portocale fara pulpa. In cazul administrarii unui sedativ in cadrul examenului colonoscopic, nu este permisa conducerea masinii timp de 6 ore. NU UITA : Picoprep 2 plicuri, se dizolva fiecare plic intr-o cana cu apa ; Dulcolax 4 cpr .

PREGATIRE PENTRU COLONOSCOPIE FORTRANS SI DULCOLAX- ORA 14-18 In ziua dinaintea explorarii se serveste micul dejun obisnuit si un pranz usor inaintea orei 13. Se poate manca pana la inceperea pregatirii, respectiv ora 17, cu respectarea restrictiilor alimentare mentionate ulterior. Dupa aceasta ora nu este permisa decat ingestia de lichide limpezi ( apa, ceai, sucuri naturale strecurate). Cu 2 zile inaintea explorarii se recomanda sa NU se consume vegetale ( legume crude sau preparate – varza, fasole pastai, spanac, zarzavatul din ciorbe, salate de cruditati- rosii, castraveti, salata verde,varza), fructe ( struguri, mere, pere, piersici, caise, pepene, citrice- portocale, grapefruit), seminte si cereale, preparate de fier. In ziua dinaintea explorarii, incepand cu ora18, se beau in decurs de 2 ore, 2 litri Fortrans (fiecare plic de Fortrans se dizolva intr-un litru de apa) , intr-un ritm cat mai constant. La ora 20 se iau 2 cp Dulcolax, toate odata si se mai beau lichide in functie de toleranta personala ( 1-2 l ) in cursul serii. In ziua explorarii, intre orele 7-8 dimineata, se bea al treilea plic de Fortrans in 1 l apa. In continuare NU mancati pana la examinare, dar puteti consuma lichide clare pana cu aprox. 4 ore anterior explorarii. In final, obiectivul este eliminarea unui scaun apos , limpede. In cazuri rare, daca scaunul nu este apos sau pacientul nu poate consuma toata cantitatea de lichid este bine de contactat medicul inainte ca pacientul sa vina la explorare, pentru ca exista posibilitatea de completare a pregatirii pentru ca scaunul sa devina complet lichid; daca gustul solutiei este greu tolerabil se poate adauga zeama de lamaie, zahar, suc grapefruit sau portocale fara pulpa. In cazul administrarii unui sedativ in cadrul examenului colonoscopic, nu este permisa conducerea masinii timp de 6 ore. NU UITA : FORTRANS 3 plicuri, 1 plic se dizolva in 1 L de apa ; Dulcolax 2 cpr.

❤ Programare

Programare Rapida